Ndërlidhjet

ANKARA


Kryeshefi i Shtatmadhorisë së Armatës së Turqisë, gjenerali Hilmi Ozkok tha se ushtria e mbshtet mocionin e Qeverisë, të rrefuzuar nga Parlamenti, për lejimin e Trupave amerikane që të vendoseshin në territorin turk.
"Të rrinim jashtë apo t,i ndihmonim ata dhe të marrim pjesë në proces. Këto dy opcione të aksionit u studijuan sistemetikisht dhe në koordinim me organizatat publike. Është e qartë se ne do të pësojmë të njejtin dëm nëse nuk marrim pjesë në luftë, por nuk do të shohim kurrëfar kompenzimesh për dëmet pas luftës", ka thënë gjenerali turk
Ai tha se lufta e mundëshme kundër Irakut do të "shkurtohej" nëse do të hapej fronti i dytë ushtarak nga Turqia.
XS
SM
MD
LG