Ndërlidhjet

LONDËR


Duke marrë parasysh rëndimin e pozicioneve ndaj një lufte në Irak, kryeministri britanik Tony Blair tha sot se do të vazhdojë të përpiqet për formimin e një koncenzusi midis anëtarëve të Këshillit të Sigurimit se si të çarmatoset Saddam Hussein.
Blair tha në Londër se kërcënimet me veto nga Rusia dhe Franca i vështirësojnë këto përpjekje.
"Brenga ime është se nëse vendet flasin se do të përdorin veton në të gjithë spektrin e rrethanave, mesazhi që kjo i dërgon Saddamit është: Ju ndodheni jashta rrjetit. Mendoj se kjo do të ishte shumë fatkeqe", ka thën Blair.
XS
SM
MD
LG