Ndërlidhjet

STRASBUR


Komisioneri i Bashkimit Evropian për marrëdhënje të jashtëme, Chris Patten tha në Parlamentin Evropian se BE-ja ndoshta nuk do të ishte e disponuar të marrë pjesë në rindërtimin e Irakut, nëse çfarëdo aksioni ushtarak ndërmerret pa autorizimin e Kombeve të Bashkuara.
"Do të jetë shumë e vështirë, në çfardo rrethanash, të ndërmerren programe të reja ndihme në Irak dhe në fqinjësinë e tij, por për BE-në do të jetë edhe më e vështirë të bashkëpunojë plotësishtë dhe në shkallë të gjërë në proceset afatgjate për rindërtim, nëse ndodhit shpërthejnë pa mbulesë adekuate të Kombeve të Bashkuara dhe nëse vendet anëtare të Bashkësisë Evropiane mbesin të përçara", ka thënë Chris Patten.
XS
SM
MD
LG