Ndërlidhjet

PARIS


Franca , Gjermania dhe Rusia kanë propozuar një takim të minsitrave të Jashtëm në Këshillin e Sigurimit ditën e martë, menjëherë pas raportit të kryeinspektorit të OKB-së për armatimin, Hans Blix që të diskutojnë, si'ç thuhet një orar "realist" për çarmatosjen e Irakut.
Në deklaratë thuhet se tash nuk është koha për të mbyllur inspektimet e armatimit dhe se asgjë nuk justifikon kthimin kah forca në këte etapë të fushatës ndërkombëtare për të çarmatosur Irakun.
Franca, Gjermania dhe Rusia kundërshtojnë çfarëdo rezolute që do të autorizonte aksionin imediat ushtarak kundër Bagdadit.
Zyrtarët e Moskës thanë sot se nuk ka shansa për kalimin e një rezolute të tillë në Këshillin e Sigurimit.
XS
SM
MD
LG