Ndërlidhjet

BERLIN


Gjermania edhe mëtutje refuzon ta mbështesë një rezolutë të Kombeve të Bashkuara që do ta autorizonte luftën kundër Irakut, ka thënë sot kancelari gjerman, Gerhard Schroeder.
Duke folur para reporterëve në Berlin,kancelari Schroeder, pos tjerash, tha:
- Ne dëshirojmë që inspektorët ta vazhdojnë punën e tye. Ata ishin të suksesshëm dhe mendoj se, nën rrethat e tashme, Gjermania nuk e miraton dhe nuk do të miratoj çfarëdo rezolute që legjitimon luftën – tha kancelari gjerman, Gerhard Schroeder.
MOSKË
Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin sot përsëri u angazhua për zgjidhje diplomatike të çështjes së Irakut. Mëtutje ai tha se ”çfarëdo zhvillimi tjetër do të ishte i gabueshëm dhe do ta destablizonte në shkallë të lartë situatën e përgjithshme ndërkombëtare”.
XS
SM
MD
LG