Ndërlidhjet

PARIS


Presidenti i Francës, Jacques Chirac përsëristi sot pikpamjen e tij se nuk ka justifikim për një vendim unilateral për të sulmuar Irakun, duke thënë se ultimatumi i presidentit amerikan kërcënon raportet ndërkombëtare dhe "ardhmërinë e stabilitetit në botë".
"Pa marrë parasysh se çfarë kursi do të marrin ngjarjet në të ardhëmen e afërt, ky ultimatum e vë në pyetje idenë tonë për raportet ndërkombëtare", ka thënë Chirac.
Mirëpo amabasadori francez në Kombet e Bashkuara sot tha se nëse forcat irakiane përdorin armë kimike apo biologjike kundër forcave të prira nga Shtetet e Bashkuara, situata do të "ndryshojë plotësishtë" dhe Franca mund të dërgojë trupa.
XS
SM
MD
LG