Ndërlidhjet

VATIKAN


Papa Gjon Pali i dytë në komentete e veta të para publike që nga shpërthimi i armiqësive në Irak tha se lufta kërcënonë "fatin e njerëzimit" dhe se "dhuna dhe armët kurrë nuk mundë të zgjidhin problemet e njeriut".
"Kur lufta, sikurse këto ditë në Irak, kërcënon fatin e njerëzimit, është akoma më urgjente të shpallet, me zë të fuqishëm dhe të vendosur, se vetëm paqa është rruga për ndërtiminn e një shoqërie më të drejtë dhe të bashkuar", ka thënë Papa në Vatikan.
XS
SM
MD
LG