Ndërlidhjet

KUVAJT


Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq është në kontakt me zyrtarët irakenë dhe ata të forcave të koalicionit, në mënyrë që të ketë qasje tek të burgosurit e luftës.
Zëdhënësi i kësaj organizate nuk ka pranuar të shprehet nëse pamjet e ushtarëve amerikanë të zënë nga forcat e Sadam Huseinit dhe të paraqitura nga televizioni iraken janë shkelje e konventës së Gjenevës.
Ndërsa Amnesty International ka kërkuar nga irakienët të mos i keqtrajtojnë amerikanët dhe u bëri thirrje mediave për respektimin e dinjitetit të robërve të luftës nga të dyja palët në konflikt.
XS
SM
MD
LG