Ndërlidhjet

KUVAJT


Ushtria britanike thotë se trupat e saj vazhdojnë të hasin në rrezistencë nga forca jo të rregullta irkiane në hyrjet e Basrës, qytetit të dytë irakian për nga madhësia në Jug, në periferit e të cilit zvillohen luftime. Në jug të Basrës janë vrarë dy ushtar britanik. Aviacioni aleat ka bombarduar caqe në ate qytet.
Britania e shpalli Basrën "objektiv ushtarak" për të mundësuar ndihmën humanitare pas disa ditësh pa ushqim dhe ujë të popullsisë për shkak të luftimeve.
Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq ka tërhequr vëmendjen se mbi 1 milion banorët e Basrës ballafaqohen me krizë humanitare.
XS
SM
MD
LG