Ndërlidhjet

DIARBEKIR/TURQI


Kryeshefi i armatës turke, gjenerali Hilmi Ozkok tha se Turqia do të dërgojë trupa në veri të Irakut, por vetëm nëse trupat turke që tashmë ndodhen atje nuk do të jenë në gjendje të merren me një fluks të mundshëm refugjatësh apo me kërcënime ndaj stabilitetit.
Ai tha se çfarëdo deploimi forcash turke do të koordinohej me Shtetet e Bashkuara.
"Sidoqoftë duke marrë parasysh se partneri ynë strategjik Amerika, akoma është duke luftuar në atë rajon, ne do të koordinojmë aksionet tona me Shtetet e Bashkuara dhe do të ndërmerren të gjitha hapat e nevojshme për të shmangur keqkuptimet", ka thënë gjenerali Ozkok.
XS
SM
MD
LG