Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i shtetit, Colin Powell ka thënë se Kombet e Bashkuara kanë të luajnë një rol në Irakun e pas luftës, por Shtetet e Bashkuara nuk kanë ndërmend të lëshojnë kontrollin mbi ate vend menjëherë pas përfundimit të pushtetit Saddamian.
Powell ka thënë se Uashingtoni dëshiron t'a bëjë të sigurtë se me të përfunduar të luftës do të ketë një qeveri irakiane që funksionon dhe që do të mbështetej nga koalicioni.
Ai ka theksuar se kontrolli i përgjithshëm inicial pas luftës duhet të mbesë në koalicionin , si nga spekti ushtarak ashtu edhe civil.
XS
SM
MD
LG