Ndërlidhjet

LONDËR


Kryeministri i Britanisë Tony Blair tha se lufta për përmbysjen e Saddam Husseinit do të merr kohë, dhe se ajo i ka "momentet e ashpra e të vështira".
Blair tha se Kombet e Bashkuara sot ose nesër mund ta miratojnë rezolutën për riaktivizimin e programit humanitar naftë për ushqim.
Pas bisedimeve me sekretarin e përgjithshëm Kofi Annan, Blair tha se kur Kombet e Bashkuara sërish të angazhohen në Irak, kjo "do të shkaktojë ndryshim të madh të qëndrimeve".
Programi, i cili parasheh ndihma në ushqim për 60 % të irakenëve, u pezullua para fillimit të luftës në Irak.
XS
SM
MD
LG