Ndërlidhjet

LONDËR


Mbi 9 mijë irakenë janë në duart e forcave të koalicionit në cilësinë e robërve të luftës, ka deklaruar ministri britanik i mbrojtjes, Geoff Hoon.
Sa i përket mbrojtjes së vendeve të rëndësishme për kulturën irakene Hoon ka sqaruar:
"Pavarësisht protestave regjimi iraken nuk po tregon respekt për pasurinë kulturore të vendit si dhe për popullin e tij. Forcat e koalicionit po marrin të gjitha masat për të mënjanuar vendet e shenjta në Naxhaf dhe Kerbala. Për dallim, ne kemi informacione se Sadam Huseini kërkon t'i prishë këto qendra dhe pastaj të akuzojë koalicionin."
XS
SM
MD
LG