Ndërlidhjet

UASHINGTON


Kongresi i Shteteve të Bashkuara me shumicë votash i miratoi 80 miliardë dollarë për finansimin e luftës në Irak dhe masat anti-terroriste.
Dhoma e Përfaqësuesve nuk e votoi propozimin për ndihmë Turqisë, me arsyetimin se ajo duhet ndëshkuar sepse nuk lejoi vendosjen e trupave amerikane dhe hapjen e frontit verior në Irak.
Kongresi propozoi që kompanitë nga Franca, Gjermania, Rusia, dhe vendet që e kundërshtonin luftën, të mos marrin pjesë në rindërtimin e Irakut.
XS
SM
MD
LG