Ndërlidhjet

SHËN PETËRSBURG


Presidenti rus, Vladimir Putin dhe kancelari gjerman, Gerhard Shrëder, janë takuar gjatë ditës në Shën Petërsburg, ku kanë disktuar kryesisht mbi cështjen e Irakut. Shrëder ka kërkuar rol qëndror të Kombeve të Bashkuara në Irakun e pas luftës.
Ndërsa presidenti rus, në fund të takimit ka theksuar:
"Ndoshta heqja e regjimi tiranik në Irak është një plus. Por e përsëris se humbja e jetëve, kriza humanitare me të cilën po përballen njerëzit, shkatërrimi dhe vdekjet, padyshim janë pasoja negative të kësaj lufte."
XS
SM
MD
LG