Ndërlidhjet

BAGDAD


Marincat amerikanë të cilët morën pjesë në marrjen e Bagdadit sot zëvendësohen nga trupa të armatës së Shteteve të Bashkuara, të cilët tradicionalisht janë përgjegjës për çështje civile sikurse rimëkëmbja e sigurisë, uji dhe sistemi elektrik.
Ky zëvendësim bëhet në kohën kur mbi 5 milion banorët e Bagdadit edhe pas 10 ditësh që kur forcat amerikane morën kryeqytetin nuk kanë rrymë elektrike, kurse shumica e shitoreve në Bagdad ishin të mbyllura edhe sot.
XS
SM
MD
LG