Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Zyrtarët më të lartë të Kombeve të Bashkuara kanë bërë të ditur se Iraku ka nevojë për ndihma humanitare dhe pas 3 qershorit të ardhshëm, datë kur përfundon afati i programit "naftë për ushqim".
Drejtori i këtij programi, Benon Sevan ka thënë se "ushqimet bazë duhen shpërndarë pavarësisht kush do ta marrë drejtimin e këtij programi."
Departamenti i Shtetit ka kërkuar nga Kombet e Bashkuara të heqin të gjitha sanksionet ndaj Irakut. Ndërsa të ardhurat e naftës do të drejtohen nga autoriteti i përkohshëm në Irak, kanë njoftuar zyrtarët amerikanë.
XS
SM
MD
LG