Ndërlidhjet

LONDËR


Kryeministri britanik Tony Blair në në një konferencë për shtyp ka folur mbi problemet kryesore me të cilat përballet Lindja e Mesme. Stabilizimi i Irakut dhe proçesi i paqes mes izraelitëve dhe palestinezëve janë dy çështjet kryesore.
Lidhur me rolin e Sirisë dhe Iranit Blair ka theksuar:
"Nëse mund të çojmë përpara proçesin e paqes në Lindjen e Mesme, atëherë Siria dhe Irani duhet të luajnë rolin e tyre, pasi ato kanë mbështetur terrorizmin dhe kësaj duhet t'i jepet fund. Është e rëndësishme për të dyja këto vende që të ndihmojnë, dhe njëherësh është në të mirë të tyre."
XS
SM
MD
LG