Ndërlidhjet

LONDËR


Kryeministri britanik, Tony Blair tha sot se është fatlum që nuk i ra hise të marrë pjesë në samitin e katër vendeve evropiane që kishte qëllim forcimin e mbrojtjes evropiane.
Bler ka thënë se takimi i djeshëm ishte mbajtur sepse të katër vendet nuk ishin të kënaqura me strukturat aktuale komanduese evropiane, dhe se iniciativa e tyre e sfidon aleancën e NATO-s.
Dje në Bruksel liderët e Francës, Gjermanisë, Belgjikës dhe Luksemburgut- të gjithë që kundërshtonin luftën e prirë nga Shtetet e Bashkuara në Irak-themeluan shtatmadhori të re evropiane për komandimin e operacioneve ushtarake pavarësisht nga NATO.
Britania nuk ishte ftuar në ate takim.
XS
SM
MD
LG