Ndërlidhjet

ASTANA


Dy astronautë amerikanë dhe një kosmonaut rus, të cilët qenë të detyrura të qëndrojnë edhe dy muaj më gajtë në Stacionin Ndërkombëtar të Gjithësisë për shkak të tragjedisë së anijes Kolumbia, u kthyen të sigurtë në Tokë.
Mirpo shpëtimtarët i gjetën dy orë më vonë sepse kapsula ruse e kishte huqur lokacionin e caktuar për aterrim dhe kishte zbritur 400 kilometra tutje në stepat e Kazakstanit, kurse radio-lidhja me ekipin ishte humbur.
''Është mrekulli të jeshë sërish në Tokë'', ka thënë astronauti amerikan, Kenneth Bowersox.
XS
SM
MD
LG