Ndërlidhjet

MOSUL


Grupet rivale etnike në qytetin verior të Mosulit në Irak, i treti për nga madhësia, po diskutojnë zgjedhjen e një pushteti vendor të përkohshëm.
Me këtë rast gjenerali amerikan, David Patraeus, ka sqaruar:
"Palët dhe organizatat që po marrin pjesë në diskutimet për qeverisjen e Mosulit, janë të njëjta me ato që po marrin pjesë në të njëtin proçes në Bagdat. Në synojmë të jemi sa më përfshirës që të jetë e mundur, për të siguruar një qeveri përfaqësuese në Mosul", tha gjenerali amerikan, që drejton trupat e koalicionit në këtë zonë.
XS
SM
MD
LG