Ndërlidhjet

JERUSALEM


Kryeministri izraelit, Ariel Sharon ka vënë një kusht për negociatat e paqës me palestinezët, duke thënë se ata duhet të tërheqin kërkesën e tyre se të gjithë refugjatët dhe pasardhësit kanë të drejtë të kthehen në shtëpit e veta të origjinës në Izrael.
Palestinezët thonë se rreth shtatë qind mijë njerës kanë hikur apo janë dëbuar nga shtëpitë e tyre gjatë luftës dy-vjeçare, menjëherë pas krijimit të Izraelit në 1948.
Plani i fundit ndërkombëtar për arritjen e paqës parasheh negociata eventuale për kthimin e refugjatëve palestinezë në Izrael.
XS
SM
MD
LG