Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit pritet të fillojë pas dite diskutimet për projekt rezolutën e sponzoruar nga Shtetet e Bashkuara për heqien e sanksioneve ndërkombëtare kundër Irakut.
Rezoluta u ofron Kombeve të Bashkuara një rol të dukshëm në Irakun e pas-luftës, por i jep pushtet të gjërë koalicionit të prirë nga Shtetet e Bashkuara.
Zyrtarë të Francës, Rusisë dhe Kinës thonë se ata kërkojnë ndryshime në rezolutën e Kombeve të Bashkuara të propozuar nga Shtetet e Bashkuara për heqien e sanksioneve kundër Irakut.
XS
SM
MD
LG