Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Këshilli i Sigurimit në këto çaste voton për rezolutën e cila i jep koalicionit të prirë nga Shtetet e Bashkuara autoritetin për të drejtuar Irakun, derisa të mëkëmbet një qeveri e re irakiane e njohur ndërkombëtarisht.
Rezoluta kërkon heqien e të gjitha sanskisoneve kundër Irakut dhe flet për një përfaqësues specilal të Kombeve të Bashkuara, me pushtet të pavarur, që të luante rol në formimin e një qeverie irakiane.
Ministri i jashtëm francez ka deklaruar në Paris se Franca, sikurse Gjermania dhe Rusia, kanë vendosur të votojnë në të mirë të rezolutës për Irakun.
XS
SM
MD
LG