Ndërlidhjet

BAGDAD


Administratori civil amerikan i Irakut, Paull Bremer ka shpërndarë disa ministri dhe institucione të regjimit të Saddam Husseinit, duke përfshirë armatën irakiane dhe i deklaroi ilegale.
Në mesin e institucioneve të shpërndara janë edhe ministria e Mbrojtjes dhe Informimit, gjykatata ushtarake, Komiteti Olimpik dhe njësitë e Gardës Republikane.
Zyra e Bremerit tha në një deklaratë se janë në vijim e sipër planet për krijimin e një Trupe të Re irakiane si hap i parë drejtë formimit të ''kapaciteteve vetë-mbrojtëse nacionale për Irakun e lirë''.
XS
SM
MD
LG