Ndërlidhjet

OHËR


Liderët e vendeve ballkanike janë dakorduar që të përforcojnë sigurinë në kufijt e tyre në kuadrin e përpjekjeve të përbashkëta për luftimin e krimit të organizuar dhe trafikut me drogë, armë dhe njerës.
Në dokumentet e miratuar në fund të konferencës të mbajtur në Maqedoni flitet për rritjen e mbikëqyrjes kufitare dhe përmirësimin e trajnimit të rojeve kufitare.
Liderët janë zotuar të luftojnë imigracionin ilegal dhe trafikun me njerës.
Konferenca ishte organizuar nga NATO, Bashkimi Evropian dhe OSBE-ja.
XS
SM
MD
LG