Ndërlidhjet

PARIS


Presidenti Jacques Chirac thotë se është mjaft i prekur për shkak të hidhërimit të Shteteve të Bashkuara me Francën lidhur me kundërshtimin e luftës në Irak nga ana e saj, por ka insistuar se aleanca midis Evropës dhe Shteteve të Bashkuara mbetet jetësore.
Në një intervistë për gazetën Financial Times, Chirac sërish ka mbetur pranë kundërshtimit të luftës së prirë nga Shtetet e Bashkuara në Irak duke thënë se ''një lufte që i mungon legjitimiteti nuk merr legjitimitetin vetëm sepse është fituar''.
XS
SM
MD
LG