Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Goerge Bush me nënshkrimin e tij i ka dhënë fuqinë ligjore planit për shpenzimin e 15 miliardë dollarëve gjatë pesë viteve të ardhëshme për luftimin e HIV dhe SIDA-s.
Palni trefishon shpenzimet për këto qëllime dhe përqëndrohet në vendet afrikane dhe karaibiane që janë goditur veçanëtrisht rëndë nga kjo sëmundje.
George Bush u ka bërë thirrje vendeve tjera të pasura që të ndërmarrin hapa të ngjashëm për fiansimin e përpjekjeve në luftimin e HIV dhe SIDA-s.
XS
SM
MD
LG