Ndërlidhjet

LONDËR


Organizata për të drejtat e njeriut, Amnesty International thotë në raportin vjetor se lufta kundër terrorit e shpallur nga liderët Perëndimorë e ka bërë botën vend më të rrezikshëm.
''Gjatë 12 muajve të kaluar, agjenda politike ndërkombëtare ka qenë dominuar nga lufta kundër terrorit dhe lufta në Irak. Por nën këte mbulesë, qeveritë aktualisht rritën represionin politik rreth botës dhe kanë pësuar të drejtat e njeriut.
Parimet e të drejtave të njeriut, parimet e ligjit humanitar ndërkombëtar janë minuar'', ka deklaruar sekretarja e përgjithshme e Amnesty International, Irene Khan.
XS
SM
MD
LG