Ndërlidhjet

MOSKË


Liderët e Organizatës gjashtë anëtarëshe për Bashkëpunim të Shangait nga samiti në Moskë tërhoqën vëmendjen për akisonet unilateraliste në luftën kundër terrorit dhe bënë thirje për bashkëpunim më të madh të komunitetit ndërkombëtar për luftimin e terrorizmit.
Presidentët e Rusisë, Kinës, Kazakstanit, Kirgistanit, Taxhikistanit dhe Uzbekistanit nënshkruan një deklaratë në të cilën thonë se nuk ka alternativë për Kombet e Bashkuara në sistemin e marrëdhënjeve ndërkombëtare. Në deklaratë thuhet se Kombet e Bashkuara duhet të luajnë një rol të rëndësishëm në rindërtimin e Irakut.
XS
SM
MD
LG