Ndërlidhjet

SANT PETERSBURG/KRAKOV


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush arriti në Sant Petersburg ku do të ketë nesër takimin e parë me presidentin e Rusisë, Vladimir Putin që nga lufta në Irak.
Para dite në Krakov të Polonisë George Bush foli për luftën kundër terrorizmit dhe mospajtimet e fundit midis koalicionit të prirë nga Shtetet e Bashkuara në luftën e Irakut dhe atyre që kundërshtonin aksionin ushtarak kundër regjimit të Saddam Hussein.
''Erdha në Krakov që të deklarojë synimet e vendit tim-Shtetet e Bashkuara mbesin pran zotimeve për një Aleancë të fortë të Atlantikut për të bërë të sigurtë tonën siguri, për të përparuar lirinë njerëzore dhe për të rujtur paqën në Botë'', ka theksuar presidenti amerikan.
XS
SM
MD
LG