Ndërlidhjet

SANT PETERSBURG


Kryeministri Britanik, Tony Blair tha në solemnitetet e 300 vjetorit të Sant Petersburgut se është me rëndësi që Rusia ka ndërmarrë hapa për zgjidhje të konfliktit në Çeçeni me mjete paqësore.
''Lidhur me Çeçeninë, ku ju ballafaquat problemet e terrorizmit, mendoj se është apsolutisht drejtë që ju e zgjidhni nëpëmjet procesit politik dhe dialogut politik në të cilin jeni angazhuar dhe në rezultatat e referendumit. Mendoj se ky është hap tejet i rëndësishëm përpara'', ka thënë kryeministri britanik.
Vladimir Putin ka thënë se procesi për bartjen e përgjegjësive administrative tek liderët lokal është në vijim e sipër dhe gjithë ajo që duhej bërë për rikthimin e gjendjes normale në ate republikë tashmë është bërë.
XS
SM
MD
LG