Ndërlidhjet

MITROVICË


Kryeministri i Kosovës Bajram Rexhepi deklaroi sot në Mitrovicë se integrimi i pjesëtarëve të pakicave në shoqërinë kosovare është proces i vështirë, ashtu si edhe procesi i kthimit të të zhvendosurve në Kosovë.
Në takimin e parë kushtuar të drejtave të Ashkalinjve, Romëve dhe Egjiptianëve, kryeministri Rexhepi ka thënë se procesi i integrimit munt të shënojë progres, por jo edhe mrekulli.
Duhet bërë përpjekje maksimale që kthimi të organizohet në të dyja anët e Mitrovicës së ndarë, ka thënë Rexhepi.
Sipas tij, sfida më e madhe është integrimi i pakicave serbe dhe rome në shoqërinë kosovare.
XS
SM
MD
LG