Ndërlidhjet

EVIAN


Udhëheqësit e vendeve pjesëmarrëse në takimin e G8 në Evian të Francës, kanë deklaruar se ndajnë të njëjtin vizion për një Irak demokratik, sovran dhe të qëndrueshëm.
Deklarata është pjesë e komunikatës finale, e cila erdhi në fund të takimit.
Lidhur me qëndrimin ndaj Iranit, presidenti francez, Jacques Chirac, ka thënë:
"Sa i përket Iranit, asnjëherë nuk është shtruar cështja të përdorim forcën kundër dikujt, por dëshirojmë të kemi dialogun e nevojshëm dhe njëherësh Irani duhet të lejojë mbikqyrjen nga Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike."
XS
SM
MD
LG