Ndërlidhjet

TIRANË


OSBE-ja ka shprehur shqetësimin ndaj presionit që politika ushtron mbi mediat në Shqipëri.
Ambasadori i OSBE-së në Tiranë, Ozmo Liponen, tha në një konferencë për shtyp se politika kërkon të verë mediat nën kontroll.
Niveli i ndikimit që ushtrohet në media për të fituar avantazhe politike është një cështje që ngre shumë shqetësime. Mbështetja ndaj reklamave të institucioneve, proceset në rritje të gjykatave për shpifje apo kërcënimet për të hapur procese të tilla, si dhe mos lejimi i gazetarëve për të ndjekur votimin në parlament, kanë rritur shqetësimin e OSBE-së në Shqipëri.
XS
SM
MD
LG