Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kuvendi për Evropën e Ardhshme miratoi projekt-kushtetutën e parë historike të Unionit Evropian. Kryetari i forumit, Valeri Zhiskar D'este tha se 16 muaj të punës dhanë rezultate me këtë dokument.
"Në emrin tuaj, unë do t'ia paraqes punën tonë të përbashkët Këshillit Evropian në Selanik, si themel për marrëveshjen e ardhshme që do ta krijojë kushtetutën e Evropës", tha Desten.
Projekt-kushtetuta fton për një kryetar të Këshillit, një ministër të jashtëm dhe një prokuror evropian.
XS
SM
MD
LG