Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Bashkësia ndërkombëtare duhet të fillojë të ndihmojë Irakun që të sjellë para drejtësisë personat e akuzuar për krime kundër njerëzimit.
Ky është rekomandimi i ambasadorit britanik në Kombet e Bashkuara, Jeremy Greenstock, i cili është emëruar përfaqësues special i Britanisë në Irak.
Greenstock ka nënvizuar se Iraku duhet të ndjekë modelin e Sierra Leones, ku është ngritur një gjykatë vendore për krimet e luftës, e cila është krijuar në bazë të një marrëveshje mes qeverisë dhe Kombeve të Bashkuara.
XS
SM
MD
LG