Ndërlidhjet

LONDËR


Robin Cook, ish ministër në kabinetin e kryeministrit Tony Blair ka akuzuar qeverinë britanike se ka përdorur në mënyre selektive informacionet e inteligjencës, me qëllim që të justifikonte luftën në Irak.
Cook i ka bërë këto deklarata në fillim të hetimeve parlamentare lidhur me këtë cështje.
Si qeveria britanike dhe ajo amerikane po përballen me akuza të ngjashme për përdorim jo si duhet të informacioneve mbi programet e armëve të Irakut.
XS
SM
MD
LG