Ndërlidhjet

BAGDAT


Administratori civil i Irakut, diplomati amerikan Paul Bremer, ka bërë të ditur planet për krijimin e një gjykatë qëndrore në Irak dhe një komitet pune, i cili do vlerësojë pastërtinë e figurave të gjyqtarëve dhe prokurorëve.
Bremer ka thënë se fillimisht do përdoren ligjet e Irakut të viteve 1969 – 1971.
Lidhur me këtë vendim Bremer ka thënë:
"Komiteti do të shqyrtojë cdo gjyqtar dhe prokuror në Irak për anëtarësinë e tij Partinë Baathe, përfshirjen në shkeljen e të drejtave të njeriut apo korrupsion, dhe kjo për të siguruar se sistemi gjyqësor irakian përbëhet nga njerëz të ndershëm."
XS
SM
MD
LG