Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Evropian e ka marrë me seriozitet punën për t'i përfshirë në unionin vendet e Ballkanit Perëndimor, por qeveritë vetë duhet t'i ndërmarrin reformat e caktuara për anëtarësimin e tyre, kanë thënë zyrtarë të unionit.
"Unifikimi i Evropës nuk do të jetë i plotë përderisa miqtë tanë në Ballkan nuk bëhen pjesë e familjes", ka thënë kryetari i Komisionit Evropian Romano Prodi.
Komisioneri për marrëdhënie me jashtë Chriss Patten ka thënë se "gjasat për anëtarësim në Bashkimin Evropian janë reale", por anëtarësimi "duhet të meritohet".
"Do të nevoitet punë e palodhshme dhe vullnet politik i pushtetarëve në rajon", ka thënë Patten.
XS
SM
MD
LG