Ndërlidhjet

HAGË


Zoran Lilic ish president i ish Republikës federale të Jugosllavisë ka përfunduar dëshminë e tij në gjyqin kundër Sllobodan Millosheviqit.
Gjatë serisë së pyetje-përgjigjjeve me dëshmitarin, i akuzuari Millosheviq, është përpjekur të dëshmojë se ka bërë cfarë është e mundur për të ndaluar luftën në Kosovë deh fushatën e bombardimeve.
Millosheviq ka përmendur dhe një letër që atë kohë i ka dërguar Lilicit.
Por ky i fundit ka theksuar se Millosheviqi nuk ka qenë i interesuar të pranonte propozimin, i cili parashihte vendosjen e trupave të NATO-s në Kosovë.
megjtihatë Lilic ka hedhur poshtë ekzistencën e një plani të Beogradit për të dëbuar shqiptarët nga Kosova.
XS
SM
MD
LG