Ndërlidhjet

BANJA LLUKË


Papa Gjon Pali i Dytë u ka bërë thirrje boshnjakëve t'i shërojnë plagët e luftës dhe ta ringjallin besimin në të ardhmen përmes faljes së ndërsjellë.
Në udhëtimin e tij të parë në pjesën ortodokse të Bosnjes, ku katolikët janë pakicë e vogël pas spastrimit etnik të viteve 1992-95, ai tha se "rrënjët e çdo mirësie dhe poashtu të çdo ligësie, janë thellë në zemrat e njerëzve".
Papa gjithashtu e shfaqi shpresën se Bosnja do t'i bashkangjitet Bashkimit Evropian "në prosperitet, liri dhe paqe".
XS
SM
MD
LG