Ndërlidhjet

NOVI SAD


Çështja e statusit të Kosovës nuk mund të ndërlidhet me ardhmërinë evropiane të Serbisë, ka deklaruar zëvendës kryeministri serb.
Çedomir Jovanoviq ka vlerësuar se "pa kontekstin evropian", Serbia nuk ka fuqi ta zgjidhë çështjen e Kosovës, sepse sipas tij, të gjitha rrugët tjera, të cilat Serbia i ndoqi në dekadën e kaluar, "janë izoluar dhe çojnë në humbje".
"Momentalisht jemi larg nga dhënia e përgjigjes për statusin e Kosovës, dhe ky nuk është vetëm mendimi ynë, por edhe i bashkësisë ndërkombëtare", ka thënë zëvendës kryeministri serb.
XS
SM
MD
LG