Ndërlidhjet

SARAJEVË


Bashkimi Evropian sot shpalli një listë me emërat e 14 personave të cilëve u ndalon hyrjen apo kalimin nëpër vendet anëtare të BE-së, kryesisht serbë të Bosnjës të dyshuar për mbështetje të të akuzuarave për krime lufte.
Lista përfshinë Aleksandër dhe Liljana Karaxhiqin, të birin dhe të shoqen e Radavoan Karaxhiqit, shumë të kërkuarit për krime lufte nga Tribunali i Hagës, si edhe disa serbë të tjerë të Bosnjës të dyshuar se e ndihmojnë Karaxhiqin që t'i shmanget Gjykatës së Hagës.
XS
SM
MD
LG