Ndërlidhjet

HAGË


Gjykata Penale Ndërkombëtare me seli në Hagë sot filloi funksionimin e saj krahas kontroverzave që shpërthyen për shkak të përpjekjeve të Shteteve të Bashkuara të Amerikës që shtetasit e saj të përjashtoheshin nga persekutimet e kësaj Gjykate.
Kryeprokurori i Gjakytës, Luis Moreno Ocampo ka filluar me procedimin e nja 500 ankesave që ishin paraqitur para këtij Tribunali që nga hyrja në fuqi e statusit themeluses të tij para një viti.
Gjykata Penale Ndërkombëtare është gjykata e parë e përherëshme e themeluar të gjykojë krimet e luftës dhe krimet kundër njerëzimit.
XS
SM
MD
LG