Ndërlidhjet

STRASBUR


Kryeministri Silvio Berlusconi paraqiti agjendën e Italisë si kryesuese e radhës e Bashkimit Evropian për gjashtë muajt e ardhëshëm, në një fjalim që ka mbajtur në Parlamentin Evropian në Strasbur.
''Evropa mundet të tejkalojë Sindromin hamletian, mund të vendosë të mos ketë dilema dhe të bëhet një lojtar aktiv në skenën botërore'', ka thënë Berlusconi.
Ai ka thënë, veç tjerash, se Italia dëshironë të shfrytëzojë miqësinë e saj me Shtetet e Bashkuara për përmirësimin e lidhjeve transatlantike të BE-së.
XS
SM
MD
LG