Ndërlidhjet

PARIS


UNESCO, Agjencia Ndërkombëtare për Arsim, Shkencë dhe Kulturë, ka vendosur luginën e Bamijanit në listën e pasurisë botërore që ruhet nga kjo organizatë.
Aty kanë qenë dhe dy statujat e lashta të Budës, të shkatërruara nga talibanët në vitin 2001.
XS
SM
MD
LG