Ndërlidhjet

PARIS


Korzikanët sot votojnë në një referendum që u ofron autonomi më të madhe nga Franca bananorëve të atij ishulli mesdhetar.
Rreth 190 mijë votuesit e Korzikës vendosin të krijojnë apo jo një kuvend të vetëm rajonal- një organ ekzekutiv që do të kishte pushtet të mbledhë taksa dhe kontroll më të madh ndaj shërbimeve shoqërore.
Qeveria e Parisit e ka mbështetur fuqimisht votën ''pro'', duke argumentuar se asmblea e re është rruga më e mirë për të siguruar që Korzika të mbesë e Francës dhe njëherit t'i jepej fund dhunës separatiste.
XS
SM
MD
LG