Ndërlidhjet

TANUSHË/MAQEDONI


Disa qindra shqiptarë etnik blokuan të gjitha rrugët që shpiejnë në drejtim të vend-kalimit të ri kufitar midis Maqedonisë dhe Kosovës, duke protestuar kundër asaj që ata e shohin si ''demarkacion ilegal'' të kufirit midis Maqedonisë dhe Kosovës.
''Sipas marrëveshjes kufitare të vitit 2001 midis Maqedonisë dhe asokohe të Jugosllavisë rreth 2.500 hektarë tokë e Kosovës iu dha Maqedonisë. Nuk mund të ketë kurrfarë vend-kalimi kufitar këtu '', ka thënë Ramadani, një banor i fshatit Debelde në Kosovë.
Autoritetet e Shkupit dhe UNMIK-u ishin dakorduar më herët që të hapin dy vend-kalime të reja kufitare në Maqedoninë veri-perëndimore të dominuar nga shqiptarë për të lehtësuar regjimin kufitar për qindra familje shqiptare të fshatrave rreth Tanushës në Maqedoni dhe Debeldes në Kosovë.
XS
SM
MD
LG