Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Donald Rumsfeld ka thënë se aramata e Shtetetve të Bashkuara shpenzonë tre miliardë e nëntë qind milion dollarë në muaj për ndërhyrjen e saj në Irak kurse Afganistani kushton rreth 950 milion dollarë.
Rumsfeld ka thënë se kontingjentet ushtarake në terren në Irak duhet të përfshijnë një hark të gjërë vendesh, pjesërishtë për të ndihmuar edhe shpenzimet e okupimit dhe rindërtimit të pas luftës.
Ndërkohë,Armata e Shteteve të Bashkuara njofton se dy ushtarë amerikanë janë vrarë gjatë natës në dy sulme të veçanta në Irak, njëri tek qyteza Mahmudiyah e tjetri tek Tikriti.
XS
SM
MD
LG